Audi Aalborg

Audi er godt fra start i Dakar Rally debuten

Årets Dakar Rally er i fuld gang, og Audi er kommet godt fra start i den nyudviklede Audi RS Q e-tron med elektrisk drivlinje, højspændingsbatteri og en effektiv energiomformer. For Audi, der har præsenteret mange nye teknologier i motorsport, markerer dette begyndelsen på en ny æra ved Dakar Rally, og Audi har da også allerede sikret sig sin første etapesejr.

Dakar Rally i Saudi Arabien afholdes 1.-14. januar, og dag 4 (stage 3) blev en historisk dag for Audi ved Dakar Rally, da Carlos Sainz i sin RS Q e-tron #202 sikrede sig Audis første etapesejr ved Dakar Rally. Samme dag kørte Stéphane Peterhansel sin RS Q e-tron #200 ind på en tredjeplads, mens Mattias Ekström sluttede dagen som nr. 5 i sin RS Q e-tron #224. 5. dags etape var 3. dag i træk, at en Audi RS Q e-tron kørte sig til en top 3 placering på dagens etape.

Følg Team Audi Sport ved Dakar Rally med korte video-resuméer fra etaperne

Følg stillingen ved Dakar Rally

Formålet med motorsport er for Audi altid at teste teknologi til fremtidig brug i serieproducerede biler.

"Quattro firehjulstræk var en gamechanger for World Rally Championship. Audi var det første mærke, der vandt 24 timers Le Mans med en elektrificeret drivlinje. Nu vil vi indlede en ny æra ved Dakar Rally, mens vi tester og videreudvikler vores e-tron-teknologi under ekstreme forhold,” siger Julius Seebach, administrerende direktør for Audi Sport GmbH og ansvarlig for motorsport hos Audi. "Vores RS Q e-tron blev skabt på et blankt stykke papir på rekordtid og står for Vorsprung durch Technik.”

Audi har til deres Dakar Rally bil valgt at arbejde med en elektrisk drivlinje med et alternativt og innovativt opladningskoncept, fordi der ikke er opladningsmuligheder i ørkenen. Audi RS Q e-tron bruger derfor den meget effektive TFSI-motor fra DTM sammen med en motorgenerator som energiomformer, der oplader højspændingsbatteriet efter behov under kørsel. Forbrændingsmotoren opererer i et særligt effektivt område mellem 4.500 og 6.000 omdr./min.

Team Audi Sport stiller med 3 biler af typen RS Q e-tron og med følgende kørere:
Audi RS Q e-tron #200 med Stéphane Peterhansel og Edouard Boulanger
Audi RS Q e-tron #202 med Carlos Sainz og Lucas Cruz
Audi RS Q e-tron #224 med Mattias Ekström og Emil Bergkvist

Download medieinformation om Audi ved Dakar Rally med bl.a. tekniske specifikationer på RS Q e-tron

Se mere info, flere billeder og videoer etc.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk