Audi Aalborg

Audis ladenetværk nu med over 300.000 ladepunkter i Europa

Når valget er faldet på en ny e-tron elbil fra Audi, skal man ikke bekymre sig om opladning på bilferien i Europa, for det har Audi sørget for. Og nu tæller Audis ladenetværk ”e-tron Charging Service” over 300.000 ladepunkter i Europa.

Audi e-tron Charging Service giver ved hjælp af ét ladekort adgang til flere end 300.000 offentlige ladepunkter fra over 500 udbydere i 26 europæiske lande, og dækningen udbygges løbende. Her giver ensartede, landespecifikke priser mulighed for nem og bekymringsfri kørsel i Europa uden at skulle bruge tid på at sammenligne priser eller overveje, hvordan man skal betale for opladning.

Ved køb af en ny e-tron elbil fra Audi får man de første 12 måneder af e-tron charging service-abonnementet gratis.

Lynladenetværket fra IONITY, som Audi er en del af joint venture-selskabet bag, og som også dækker hele Europa, udgør et bærende element i e-tron Charging Service. Ved alle IONITY-ladestationer oplades der 100 % med strøm fra vedvarende energi. E-tron Charging Service-brugerne kan nyde godt af fordelagtige vilkår i IONITY-netværket, hvor opladningen koster 2,40 kr. pr. kWh med transit-taksten.

Uanset om det er AC- eller DC-opladning, 11 kW eller op til 350 kW, kan brugere starte opladningsprocessen med et enkelt kort. Mange ladepunkter kan også aktiveres ved blot at bruge en smartphone til at scanne en QR-kode med myAudi-appen.

Det eneste, brugerne skal gøre i forvejen, er at aktivere e-tron Charging Service i myAudi-portalen. Alle opladningssessioner faktureres automatisk samlet i slutningen af måneden, og brugere kan til enhver tid se deres aktuelle opladningshistorik og fakturaer via myAudi-portalen.

Læs mere på www.e-tron.charging-service.audi

e-tron ruteplanlæggeren til de lange ture
I de fuldt elektriske modeller supplerer Audi e-tron ruteplanlæggeren navigationsfunktionerne i Audi MMI’en og hjælper med at planlægge især mellemlange og lange ture som fx en bilferie ned gennem Europa. E-tron ruteplanlæggeren beregner den hurtigste rute, tager trafik- og rutedata i betragtning, tager højde for førerens kørestil, foreslår de mest optimale ladepunkter ift. ruten, beregner, hvor lang tid det vil tage at oplade bilen, og inkluderer det i den samlede køretid. Brugerne får også vist grundlæggende informationer såsom ladeeffekt og stiktypen for de respektive ladepunkter, og samtidig viser systemet, om ladestandere er ledige eller optaget. Fokus er altid på at nå destinationen hurtigt. For eksempel kan to korte stop for at lade op på en station med lynladepunkter spare tid sammenlignet med et langt stop ved en ladestation med ladepunkter med lavere effekt. Alternative ruter med bedre ladeinfrastruktur tages også i betragtning ved beregning af den ideelle samlede rejsetid. Audi e-tron ruteplanlæggeren prioriterer lynladestationer og aktiverer klimatiseringen af batteriet under kørslen (på udvalgte modeller). Når opladningen er fuldført, meddeler en push-besked via myAudi-appen brugeren, når det valgte opladningsniveau er nået, så turen kan fortsættes.

Opladning i Danmark med Clever
Til opladning på hjemmeadressen og i resten af Danmark anbefaler Audi et Clever abonnement og installation af en Clever ladeboks. Læs mere om opladning i Danmark på audi.dk


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk