Audi Aalborg

AUDI CEO: "Ingen tvivl om, at fremtidens biler er elektriske"

På AUDI AG's årlige mediekonference præsenterede CEO Gernot Döllner og CFO Jürgen Rittersberger det finansielle resultat for 2023 og informerede om virksomhedens strategiske fokus. Her er de vigtigste statements:

CEO Gernot Döllner:

 • "Audi Q6 e-tron, som havde verdenspremiere i går aftes, markerer, at elektrisk mobilitet for første gang kommer fra hovedfabrikken i Ingolstadt."
 • "Audi Q6 e-tron er starten på et omfattende produktinitiativ, som vi vil bruge til at forynge vores portefølje i de kommende år. Vi planlægger mere end 20 nye modeller i 2024 og 2025, herunder præsentationen af Audi A6 e-tron i sommeren 2024 og den nye generation af Audi A5 og Q5 som de første modeller på den nye Premium Platform Combustion (PPC) i andet halvår."
 • "På trods af den seneste offentlige debat er der ingen tvivl om, at fremtiden biler er elektriske. Hos Audi vil vi elektrificere alle kernesegmenter inden 2027 og har defineret målet for en fuldt elektrisk portefølje. Desuden vil overgangsperioden kræve, at man starter med højeffektive forbrændingsmotormodeller og plug-in-hybrider. Med de modeller, der kommer nu, er vi godt positioneret og i stand til aktivt at reagere på forskellige kundekrav."
 • "Stigningen på 50 procent i elbiler leveret i 2023 bekræfter vores vej mod elektrisk mobilitet."
 • "Vi oplever en hurtig transformation i bilindustrien. Teknologiske revolutioner, nye konkurrenter og en vanskelig global økonomi udfordrer alle etablerede bilproducenter."
 • "Vi kan forme transformationen fra en styrkeposition. Men i dette komplekse miljø er fokus og hastighed afgørende."
 • "Audi Agenda fokuserer på de tre nøgleområder produkt-, teknologi- og mærkepositionering samt på en plan for de afgørende markeder i Kina og Nordamerika."
 • "Vi lancerer i øjeblikket det største modelinitiativ i Audis historie, samtidig med at vi fortsætter den grundlæggende transformation af virksomheden."

Gernot Döllner bekræftede samtidig, at der fra 2026 kun vil blive introduceret nye modeller, der er fuldt elektriske, og at Audi frem mod 2033 gradvist vil afvikle produktionen af forbrændingsmotorer. Frem mod 2033 vil der stadig blive lanceret opgraderinger af eksisterende modeller med forbrændingsmotor, så Audi til hver en tid kan tilbyde så relevante og effektive modeller som muligt på de enkelte markeder, og så det er muligt at reagere på udsving i den elektriske transformation.

CFO Jürgen Rittersberger:

 • "I 2023 leverede Brand Group Progressive mere end 1,9 millioner biler af mærkerne Audi, Bentley og Lamborghini. Det betyder, at vi oplevede stærk vækst på alle vores kernemarkeder og viste bedre vækst end det samlede marked."
 • "Vores driftsresultat og driftsmargin viser, at vi klarede os godt i 2023. En solid økonomi skaber rammerne for de kommende år, hvor vi fortsat vil fremme vores transformation."
 • "2024 bliver et udfordrende overgangsår for os. Men vi vil stræbe efter at opnå en solid finansiel præstation på trods af dette."
 • "Performance Program 14 giver os mulighed for at skabe vores økonomiske succes. Det er udfordrende, men vi har en klar plan, stærke brands, attraktive produkter og et godt team."
 • "Audi har den økonomiske styrke til at få succes selv i tider med teknologiske forandringer og skærpet konkurrence."

Find mere information om den årlige mediekonference på Audi MediaCenter.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk